Federalni zastupnik Halil Bajramović osuđen na tri godine: Ostaje bez mandata i mora u zatvor

On je proglašen krivim za krivično djelo obmana pri davanju kredita ili drugih pogodnosti iz člana 268. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona FBiH

24.12.2023. 21:20
  • Podijeli:
halil-bajramovic-facebook.jpg

Federalni zastupnik Naroda i pravde Halil Bajramović je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora, potvrđeno je to za Klix.ba iz nezvaničnog izvora.
Ročište na kojem je izrečena kazna je održano 8. novembra, a presuda je stigla u Kantonalni sud u Bihaću te Bajramović sada čeka poziv na izdržavanje kazne.

On je proglašen krivim za krivično djelo obmana pri davanju kredita ili drugih pogodnosti iz člana 268. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona FBiH. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri godine koju će morati izdržavati s obzirom na to da je zatvorska kazna otkupljiva samo da godine zatvora. Također, presuda znači i da će ostati bez mandata u Predstavničkom domu FBiH.

Inače, njegovu krivicu je potvrdio Vrhovni sud FBiH s obzirom na to da se žalio nakon prošlogodišnje presude Kantonalnog suda u Bihaću. Vrhovni sud je u potpunosti potvrdio presudu nižeg suda, a što znači da je Bajramović oslobođen nekoliko tački optužnice koje se odnose na zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, podstrekavanje na krivično djelo i krivotvorenje službene isprave te je osuđen po jednoj tački.

Postoji mogućnost da Bajramović ima slovensko državljanstvo s obzirom na to da ga ima njegova supruga s kojom nije vjenčan u Bosni i Hercegovini. On je inače dugogodišnji političar iz Krajine koji je dobro poznat u političkom svijetu. Dugo je bio član SDA da bi nakon formiranja NiP-a prešao u tu političku opciju gdje je postao predsjednik stranke u USK, kao i član Predsjedništva NiP-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()