Drvarčanin se bori za život poslije stravičnog sudara

Luka Matić u komi poslije saobraćajne nesreće za čije je izazivanje osumnjičen Đorđe Rodić

25.08.2022. 12:00
  • Podijeli:
Passat u kojem je povrijeđen Luka Matić Foto: Ustupljena fotografija
Passat u kojem je povrijeđen Luka Matić

Luka Matić (37) iz Drvara bori se za život u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru nakon što je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći kada je u njegov "Passat" velikom brinom udario "Mercedes" za čijim volanom je bio njegov sugrađanin Đorđe Rodić, koji je lakše povrijeđen.

Nesreća se dogodila u subotu, 20. avgusta u Drvaru. Matić je po završetku posla oko 15.20 časova sjeo u automobil i sa parkinga se uključio na glavnu saobraćajnicu. Samo nekoliko metara dalje u susret mu je naišao Rodić s "Mercedesom" i, prema riječima očevidaca, usljed velike brzine izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i zakucao se u "Passata".

Od silne udara oba vozila su sletjela s puta. Matić je bez svijesti ostao zaglavljen u smrksanom "Passatu" i ekipa Hitne pomoći je jedva uspjela da ga izvuče iz olupine. Nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja u Drvaru prevezen je u Kantonalnu bolnicu u Livnu, a zatim u SKB Mostar i trenutno se nalazi u komi.

Matić životno ugrožen

"Pacijent je hospitalizovan na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. Zadobio je teške povrede koje su opasne po život", navode u SBK.

Od porodice Matić saznajemo da su Luki konstatovani višestruki prelomi i to baze lobanje, fraktura lobanje, prelomi nosnih kostiju, kičme, karlice, trtice... Pretrpio je više operativnih zahvata, kako bi se krhotine kostiju izvadile iz mozga, odstranjena mu je slezena i zašivena jetra. Nalazi se u veoma teškom stanju...

Obijesna vožnja?

S druge strane Rodić je zadobio lakše povrede, pa mu je nakon nesreće ukazana pomoć u DZ Drvar i otpušten je na kućno liječenje. S njim u vozilu su bila još dva mladića starosti 24 i 25 godina, koji su takođe prošli s lakšim povredama.

Tačan uzrok i okolnosti nesreće se utvrđuju, a porodica Matić tvrdi da se radilo o obijesnoj vožnji od preko 100 km/h, te da je vozač "Mercedesa" bio pod uticajem alkohola. Plaše se da se cijeli slučaj pokušava zataškati ili prikazati drugačijim nego što jeste budući da o nesreći nije bilo medijskih izvještaja, kao ni policijskog saopštenja.

Vozač uhapšen nakon ukazane pomoći

Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a Livanjskog kantona, za UNU kaže da se saobraćajna nezgoda dogodila u subotu oko 15.25 časova u ulici Jove Kecmana u Drvaru.

"U nesreći su učestvovali "Mercedes" kojim je upravljao Đ.R. (24) iz Drvara, a drugi učesnik je L.M. (37) koji je bio za volanom "Passata". Oba vozača su prevezena u Dom zdravlja u Drvaru i L.M. su konstatovane teške povrede i prevezen je na dalje liječenje u SKB Mostar, a Đ.R. lakše", rekao je Vrdoljak.

On kaže da su policijski službenici sutradan lišili slobode Đ.R., nakon što su mu sanirane povrede.

Krv upućena na vještačenje

"Vozač je priveden i ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Nakon toga je pušten da se brani sa slobode. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, ali tačne okolnosti i uzrok nesreće se istražuju. Od osumnjičenog vozača je uzet uzorak krvi koji je poslat na vještačenje kako bi se utvrdilo da li je vozio pod dejstvom alkohola ili druge vrste opijata. Nakon što se predmet kompletira, nadležnom tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj i predmet ide u redovnu proceduru", rekao je Vrdoljak.

Ona naglašava da postoje i svjedoci nesreće, kao i saputnici, koji će takođe biti ispitani na sve okolnosti nesreće, te da ništa neće biti prepušteno slučaju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()