Detalji akcije "Kod": Ovo su imena uhapšenih

Protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog djela iznosi 2.750.000 KM”, saopštila je policija

14.11.2023. 12:56
  • Podijeli:
hapšenje pixabay-1664465598167.webp Foto: Pixabay

Akcijom ”Kod” obuhvaćeno je ukupno 15 osoba kojima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogom, čime su ”zaradili” oko 2.750.000 KM.

Kako ekskluzivno saznaje ATV u akciji su uhapšeni: Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Boris Mitrović Gilmar, Еmina Mašić, Dalibor Bambarez zvani Bambi, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević, Đorđe Milić, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić.

Inače, većina uhapšenih ima bogate policijske dosijee, a dio njih se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom Darka Еleza.

Danilo Cicović poznat je kao član automafije protiv koji se pred Sudom BiH vodi postupak u predmetu ”Volan”. I ranije dovođen u vezu sa više teških krivičnih djela, a u oktobru 2010. godine ranjen je u pucnjavi u Istočnom Sarajevu.

Igor Cicović i Boris Mitrović zvani Gilmar osuđeni su zbog trgovine narkoticima u predmetu ”Park”, zbog tgovine heroinom. Gilmar važi za ”Еlezovog čovjeka”. U decembru prošle godine učestvovao je u pucnjavi u jednom kafiću u Istočnom Novom Sarajvu kada je hicem iz pištolja ranio N.G. Zbog toga je protiv njega podignuta optužnica.

Akcijom je obuhvaćen i Miljan Radonja, koji se duže vrijeme nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana Interpol potjernica. Njegovo ime našlo se u izvještaju koji je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske podnijela Tužilaštvu BiH protiv 17 osoba, među kojima su Filip Korać, Ognjen Orašanin i Sani Al Murdaa. Grupi je na teret stavljena međunarodna trgovina kokainom na teritoriji Srbije, Hrvatske i Belgije.

U izvještaju se pominjalo da je Radonja bio zadužen za transport narkotika. Prema operativnim podacima MUP-a RS Radonja je sarađivao sa Petrom Dukićem i drugim optuženima iz predmeta "Transporter", koje Tužilaštvo BiH tereti za šverc više od tri tone droge.

Iz PU Istočno Sarajevo ranije je saopšteno da su u okviru akcije ”Kod” u toku pretresi na 27 lokacija na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banja Luke i Kantona Sarjevo.

”Akcija usmjerena na grupu koja se sumnjiči da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga (kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ekstazi i drugo), te na taj način počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog djela iznosi 2.750.000 KM”, saopštila je policija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()