Batko i Otvorena mreža moraju platiti 80.000 KM pacijentu kojem su obećali liječenje!

Čehajić je uzeo novac, a nikada nije osigurao liječenje, naveo je Omerović

30.06.2023. 20:55
  • Podijeli:
Almir Čehajić Batko_foto_YT-649eddd1afc08.webp Foto: YouTube

Općinski sud u Sarajevu je 27. juna prvostepenom presudom odlučio da Almir Čehajić Batko i "Otvorena mreža" moraju Admiru Salkiću uplatiti 80.000 KM i troškove sudskog postupka.

Ovo je objavio Salkićev advokat Nisad Omerović koji zastupa još jednu osobu u predmetu protiv Čehajića. Kako je saopćio Omerović, Salkić, koji je dijalizni bolesnik kao i njegova majka, tužio je Čehajića.

"Čehajiću je 16. aprila 2018. uplatio 80.000 KM na ime liječenja, dok je vodio 'Otvorenu mrežu', slijedom čega su sklopili ugovor. Čehajić je uzeo novac, a nikada nije osigurao liječenje", naveo je Omerović.

Prema njegovim riječima, Čehajić i "Otvorena mreža" trošili su novac za nešto što uopće nije bilo u svrhu liječenja.

Podsjećamo, Čehajić je uhapšen u oktobru 2020., a sredinom novembra 2020. je izašao iz pritvora. Tereti se da je nezakonito stekao 625.000 KM, da je raspolagao kreditima u ime firme "City - Otvorena mreža", a čime je, prema tužilaštvu, ovoj firmi uzrokovao štetu veću od 50.000 KM.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()