Austrijska policija uhapsila 13 dilera, među njima i državljanin BiH

Prodavali kokain i marihuanu

28.01.2023. 14:41
  • Podijeli:
policija austrija - anadolija 222-63d525a85f04e.webp Foto: Anadolija

Austrijska policija uhapsila je 13 dilera, među kojima ima i državljana BiH, u raciji protiv organizovanog šverca i preprodaje narktorika u Tirolu.

Riječ je o organizovanoj grupi koja je posljednje dvije godine preprodala 32 kilograma kokaina i više od 100 kilograma marihuana, saopštila je policija.

Osim švercom narkoticima, oni su provaljivali pljačkali kuće i stanove, te se bavili iznudom, prenose austrijski mediji.

Prve dojave o ovoj organizovanoj grupi austrijska policija je dobila u proljeće 2022. godine, nakon čega su pretresli 13 lokacija u Inzbruku i oblasti Kufstein.

Zaplijenjeno je više telefona i automobil.

Neki osumnjičeni priznali su krivična djela, a vjeruje se da su u posljednje dvije godine unijeli oko 32 kilograma kokaina i oko 100 kilograma marihuane u Austriju.

Uhapšeni su muškarci starosti od 19 do 50 godina, od kojih četiri Albanca iz Albanije i jedan sa Kosova, tri Austrijanca, dva Turčina, dva Italijana, dva Makedonca, jedan Srbin i jedno lice iz BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()