Ćorluka kupio čuvenu austrijsku kompaniju, proizvodnju seli u Hercegovinu

Po nedavno analizi Ćorluka je najbogatiji čovjek i prvi milijarder u Hercegovini

01.02.2023. 08:00
  • Podijeli:
Petar_Corluka_foto_Violeta-63c0132fa0660.webp Foto: Violeta

Kompanija Violeta iz Gruda kupila je Austrijsku kompaniju Schmid Maissau, čime je provela veliku akviziciju na teritoriji Evropske unije, izvještva BiznisInfo.ba.

Podsjetimo da je Violeta odnedavno vlasnik tvornice Lasta, a lani je preuzela firmu u Austriji Schmid Maissau.

Riječ je o brendu poznatih austrijskih medenjaka koji je star čak 110 godina. Dugi niz godina kako postoje na tržištu, prepoznati su kao specijalisti po izradi medenjaka na najvišoj razini.

"Iskustva i načine proizvodnje iz Austrije u Lastu prenijet će tehnolog koji godinama radi i proizvodi poznate medenjake. Na osnovu iskustva i istraživanja potreba tržišta Lasta će raditi na novoj vrsti keksa, kako bi zadovoljili s proizvodom i izvozili medenjake na zapadno tržište", naveli su iz Laste.

Podsjetimo, vlasnik Violete, Petar Ćorluka, jedan je od najuspješnijih poduzetnika u BiH. Violeta je postao vodeći brend za poizvodnju higijenskog papira, a potom i sredstva za čišćenje.

Osim toga, Ćorluka investira i u turizam i ugostiteljstvo.

Po jednoj nedavno analizi on je najbogatiji čovjek i prvi milijarder u Hercegovini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()