Cargo Avionu na liniji Zagreb – Sarajevo otkazale kočnice tokom slijetanja

Radi se o avionu starom 34 godine koji održava redovnu “cargo” liniju između Zagreba i Sarajeva

10.05.2023. 11:22
  • Podijeli:
avion-croatia-foto-miroslavlelas-pixsell.jpg

U ponedjeljak, 8.maja, na međunarodnom aerodromu Zagreb dogodila se nezgoda aviona SAAB 340, registarske oznake HA-TAD, Fleet Air Internationala.

Teretni avion na letu RAC9001 iz Sarajeva za Zagreb sletio je na stazu 04 aerodroma u Zagrebu u 19 sati po lokalnom vremenu te je istu napustio preko rulnice “C” i nastavio prema zapadnoj stajanci, tačnije parking pozicije W4.

Prema informacijama kojima raspolaže AvioRadar, avionu su otkazale kočnice te je udario vozilo tzv. “Follow Me” i zaustavio se ispred teretnog terminala aerodroma.

Također prema nepotvrđenim informacijama, avionu je iscurilo hidraulično ulje na rulnici “C”.

U nezgodi nije bilo povrijeđenih osoba, a nastala šteta nije poznata.

Radi se o avionu starom 34 godine koji održava redovnu “cargo” liniju između Zagreba i Sarajeva.

Kako je za AvioRadar potvrdio glavni istražitelj avio nesreća Danko Petrin, događaj je prijavljen Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu te postupaju po proceduri.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()