BHRT: Definitivno smo ostali bez finansiranja

Deveti je dan, u novoj kalendarskoj godini, a da ugovor o naplati RTV takse s Elektroprivredom BiH još nije potpisan", poručili su s BHRT-a

09.01.2024. 17:49
  • Podijeli:
bhrt-rtvdom-sarajevo-armin-durgut-pixsell.jpg

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT) je definitivno ostala bez finansiranja, saopćili su sa BHRT-a.

Kao što je najavljeno iz Elektoprivrede BiH na dostavljenim računima za struju nema stavke za RTV taksu iako se obračunski period odnosi na period od 6. decembra.

Na upite BHRT-a o ovome u Elektroprivredi nisu odgovarali.

"RTRS novac od prikupljenje takse ne uplaćuje od 2017. a sada je Javni Radio-televizijski servis ostao uskraćen i za sredstva iz Federacije BiH.

Deveti je dan, u novoj kalendarskoj godini, a da ugovor o naplati RTV takse s Elektroprivredom BiH još nije potpisan", poručili su s BHRT-a.

Jučer se na ovu temu oglasila i Elektroprivreda BiH iz koje su naglasili da su svjesni važnosti javnih RTV servis.

"Zbog toga su se stavili na raspolaganju je rukovodstvima javnih servisa u Bosni i Hercegovini, iskazujući spremnosti da nastavi poslovnu saradnju i ispunjavanje obaveza na prikupljanju RTV takse kroz ugovorni odnos uz poštivanje zakonskih odredbi.

"Nakon zajedničkog sastanka s predstavnicima BHRT i RTVFBiH na kojem su od strane emitera izneseni oprečni stavovi, JP Elektroprivreda BiH ponovo je uputila poziv ugovornim stranama da s ciljem nastavka dosadašnje saradnje, usaglase stavove i JP Elektroprivreda BiH dostave potpisan ugovor ili aneks na ugovor o poslovnoj saradnji na naplati RTV takse", saopćila je jučer Služba za komunikacije EP BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()