Bećirović u zvaničnoj posjeti Republici Italiji

Posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH zvaničnom Rimu nakon 17 godina

01.07.2024. 09:48
  • Podijeli:
Denis Bećirović foto Armin Durgut:PIXSELL -6443bc981d942.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović boravit će 2. jula 2024. godine u zvaničnoj posjeti Republici Italiji na poziv predsjednika Italije Sergia Mattarelle.

Riječ je o prvoj zvaničnoj posjeti Italiji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH nakon sedamnaest godina.

Bećirović će razgovarati s predsjednikom Italije Sergiom Mattarellom u palati Kvirinale u Rimu, službenoj rezidenciji italijanskog predsjednika.

Tokom posjete Italiji, Bećirović će razgovarati o putu Bosne i Hercegovine ka punopravnom članstvu u EU i NATO-u, kao i o jačanju sveukupne saradnje Bosne i Hercegovine i Italije.

Zvanična posjeta Republici Italiji, jednoj od vodećih sila EU, nastavak je diplomatskih aktivnosti Denisa Bećirovića u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()