Aerodrom Mostar pregovara s Air Serbiom

Pregovori tek počeli

08.10.2023. 14:36
  • Podijeli:
mostar-aerodrom-denis-kapetanovic-pixsell-1.jpg

Marko Đuzel, direktor Aerodroma Mostar, je izjavio da nakon zatvaranja posla sa Croatiom Airlines koja leti puta sedmično za Zagreb, da sada pregovara i sa Air Serbiom za letove prema Beogradu.

Kako javlja zamaaero, pregovori su tek u počeli, te je sve još uvijek daleko od realizacije.

"Volja evidentno postoji. Sa Air Serbiom pregovara i niz drugih aerodroma regije, hoće li Mostar biti prva iduća regionalna linija ostaje za vidjeti. Jel ovaj dogovor logičan? Air Serbia će teško letjeti ovu liniju bez ozbiljnih subvencija, bar onolikih koliko dobiva Croatia Airlines.

Ona leti tek dva sedmična leta za Banjaluku i samo sedam letova za Sarajevo. U tom kontekstu Mostar nema nikakve komercijalne logike. A ako za to dobiju pola miliona eura ostaje pitanje jel to ima smisla za Mostar, piše pita se zamaaero.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()