Tokom utakmice: Helikopter preletio iznad stadiona Hajduka

Riječ je o helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171 SH koji se nalazio na zadatku hitnog vazdušnog medicinskog transporta

23.10.2023. 20:05
  • Podijeli:
stadion poljud_miroslav lelas_pixsell-1666098623198.webp Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Ministarstvo obrane (MORH) saopštilo je danas da “istražno povjerenstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) istražuje prelet helikoptera iznad Poljuda” u nedjelju tokom fudbalske utakmice između Hajduka i Osijeka. 
“HRZ je osnovao istražno povjerenstvo radi utvrđivanja činjeničnog stanja vezanog uz prelet helikoptera te je u tijeku istraga kojom će se utvrditi je li prilikom tog leta narušen Pravilnik o letenju i je li let mogao dovesti do eventualne ugroze sigurnosti civila”, navelo je Ministarstvo u odgovoru medijima.

Riječ je o helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171 SH koji se nalazio na zadatku hitnog vazdušnog medicinskog transporta na ruti Vis-Split i koji je sletio na helidrom vojarne Admiral flote Sveto Letica-Barba, u Lori, s obzirom na to da je helidrom KBC Firule zatvoren zbog radova.

Helikopter u niskom preletu iznenadio je na poluvremenu sve na Poljudu, a pojedini su mediji naveli kako se pretpostavlja da je pilot na taj način pozdravio igrače Hajduka i dao im podršku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()