Srpska open: Cijene karata na crno probijaju limite

Pristupačne cijene od 13 maraka za prvi dan pa do 77 KM za finale bili su idealna prilika za tapkaroše

05.04.2023. 13:04
  • Podijeli:
Srpska open_Srpska open-642d34f9d5db3.webp Foto: Srpska open

Teniska euforija u Banjaluci pred spektakularni Srpska open raste iz časa u čas, a sa njom i cijene karata na crnom tržištu.

Organizatori su u ponedjeljak pustili u prodaju ulaznice, one najatraktivnije su razgrabljene za nekoliko sati, dok je tokom utorka smotra rasprodata.

Pristupačne cijene od 13 maraka za prvi dan pa do 77 KM za finale bili su idealna prilika za tapkaroše.

Tokom jučerašnjeg dana na popularnim sajtovima za kupovinu o prodaju pojavili su se prvi komadići dragocjene hartije. A kako vrijeme prolazi, pojavljuju se novi.

Prvobitne cijene kretale su od 300 do 450 maraka za završni dan, a sada su cifre praktično uduplane.

"Prodajem kartu za finale Srpska open u prvom redu!", glasi oglas sa cijenom od 800 KM, s tim da je ta brojka prethodno iznosila "okruglo" 1.000 maraka.

Sljedeća ponuda je nešto pristupačnija, "samo" 700 KM:

"Karte na prodaju za finale Srpska opena, sve informacije na broj telefona 066 / 725 - ***".

Top 3 cijena zaokružuje oglas sa cifrom od 620 maraka:

"Finale, dan 7. Zapad, sektor C, red 5. 066 / 188 ***".

A vjerovatno najoriginalnija ponuda je ona u kojoj ćete dobiti gratis ulaznice za treći dan ukoliko kupite Golfa 7 za skromnih 19.000 KM.

Organizatori nisu zadovoljni činjenicom da će ljubitelji tenisa koji nisu uspjeli da kupe karte morati da izdvajaju ogroman novac kako bi na djelu gledali Novaka Đokovića, Andreja Rubljova, Stena Vavrinku, Gaela Monfilsa, Rišara Gaskea...

"Ovaj pristup pojedinaca ima težnju da po stranu stavi sve što vrijedi. Lično ću se založiti da se stane u kraj preprodaji karata. Gradska tržišna inspekcija će iskoristiti sve mehanizme da reaguje na svaku prijavu i javnu objavu zloupotrebe karata. Banjaluka dobija ono što i zaslužuje - prepoznatljivost! Teniski turnir ATP 250 Srpska open je ponos Banjaluke i nećemo dozvoliti da ga neko umanji!", napisao je gradski menadžer Bojan Kresojević na društvenim mrežama.

Bilo kako bilo, u Parku Mladen Stojanović od 16. do 23. aprila imaćemo rijetko viđen sportski spektakl.

Prvog dana na programu su kvalifikacije i ulaz će biti besplatan.

Od ponedjeljka slijedi ono pravo. Prva četiri nosioca propustiće prvo kolo, što znači da bi Nole, najbolji teniser svijeta svih vremena, na teren trebao u srijedu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()