Slab nastup u Rimu ugrozio tron: Hoće li Đoković ostati prvi na ATP listi?

Novak epitet najboljeg ima 425 nedjelja, a kao takav će dočekati i Rolan Garos, gdje brani titulu.

13.05.2024. 09:29
  • Podijeli:
Tan2024-05-1216232256_8 novak đoković AP PhotoAlessandra Tarantino-6640eb5a1981a.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Srpski teniser Novak Đoković će i na narednoj ATP listi, koja će biti objavljena 20. maja, biti prvi na svijetu.

Novak epitet najboljeg ima 425 nedjelja, a kao takav će dočekati i Rolan Garos, gdje brani titulu.

Ipak, Đokoviću ni odbrana trofeja u Parizu ne garantuje ostanak na vrhu ATP liste zbog slabijeg rezultata u Rimu.

Novak je eliminisan već u trećem kolu od Alehandra Tabila, stoga je izgubio 130 poena. Podsjetimo, prošle sezone je dogurao do četvrtfinala.

Olakšavajuća okolnost bila je ta što su Janik Siner i Karlos Alkaraz odsutni sa "Foro Italika" zbog povreda.

Siner bi prvi igrač sveta mogao da postane čak i ukoliko se ne pojavi na Rolan Garosu. To bi se desilo ukoliko Novak ne stigne do finala.

Ako Italijan bude igrao u Parizu, imaće velike šanse da svrgne Novaka sa čela liste. U slučaju da Novak odbrani titulu, Siner će morati da dođe do finala.

Ukoliko Đoković, na primer, izgubi u finalu, Sineru je potrebno bar četrvrtfinale.

Rolan Garos je na programu od 26. maja do 9. juna, prenosi b92.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()