Neuništivi Murray spasio dvije meč lopte i prošao u drugo kolo Australian Opena

Škot slavio u pet setova protiv Mattea Berrettinija

17.01.2023. 11:00
  • Podijeli:
andy_murray - reuters-63c671487ee4d.webp Foto: Reuters

Andy Murray je još jednom pokazao o kakvom se teniseru radi i pored činjenice da se nalazi u poznim godinama. Naime, teniser iz Škotske plasirao se u 2. kolo Australian Opena pobjedom protiv Mattea Berrettinija 6:3, 6:3, 4:6, 6:7, 7:6 nakon četiri sata i 54 minute igre.

Murray, koji će u maju napuniti 36 godina, spasio je meč kod vodstva Italijana 5:4 u petom setu i u onda u "super tie-breaku" došao do velike pobjede.

Britanac je na kladionicama bio teški autsajder, ali je sjajno ušao u meč i nakon manje od sat i pol igre imao 2:0 u setovima.

Italijan je puno griješio, ali se stabilizirao početkom trećeg seta i onda počeo igrati puno bolje. Kad je izjednačio na 2:2 u setovima, izgledalo je kao da će Murray ipak puknuti, ali je on u petom setu našao neku novu energiju i uspio je okrenuti meč u svoju korist.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()