Nek' spektakl počne: Teniski kompleks svečano otvoren

Impresivni teniski kompleks u banjalučkom Parku Mladen Stojanović, izgrađen praktično za četiri mjeseca

12.04.2023. 19:48
  • Podijeli:

Impresivni teniski kompleks u banjalučkom Parku Mladen Stojanović, izgrađen praktično za četiri mjeseca, svečano je otvoren uz prisustvo visokih zvanica iz političkog, društvenog, sportskog života.

 Riječ je o zdanju na kojem će biti igrani mečevi Srpska opena, spektakularnog turnira iz ATP 250 serije koji će u Banjaluku dovesti najveće zvijezde današnjice na čelu sa najboljim ikada, Novakom Đokovićem.

Kvalifikacione bitke zakazane su za nedjelju, a glavni dio smotre počinje u ponedjeljak i trajaće do 23. aprila.

Svečana ceremonija, kojoj je prisustvovalo više stotina građana, počela je izvođenjem himni Moja Republika i Bože pravde.

Prisutnima se prvi obratio predsjednik organizacionog odbora Bojan Vujić:

"Hvala na trudu svima koji su dali doprinos da dobijemo jedan ovakav centar. Očekuju nas veliki igrači predvođeni Novakom. Uživajte u ovom prelijepom ambijentu, poručio je Vujić.

Riječ je potom uzeo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković:

"Veličanstveno je danas biti Banjalučanon, biti građanin Republike Srpske, biti Srbin na ovom turniru. Ovdje prije četiri mjeseca nije bilo ničega. Imali smo tada hrabrost da vidimo nešto lega nema, imali vjeru i odvažnost. Za četiri mjeseca doći do dvorane, arene, nazovite je kako hoćete, do novo parka... Ovo je nova gradska razglednica. Svi treba da budu ponosni na nju. Ovo nije samo teren, već mnogo više od toga. On je simbol pobjede našeg mentaliteta. Danas smo i republičke i lokalne vlasti stavili po stranu i upitali se samo jedno, da li je ovo potrebno Gradu i Republici. I zajedno smo veslali u istom pravcu", jasan je Stanivuković.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik se zahvalio svima na zajedničkom radu.

"Sinergija je dobra stvar, iako neki misle drugačije. U početku je ovo ličilo na nemoguću stvar. Da od šiblja napravimo centar koji je ponos svih nas. Hvala porodici Đoković, hvala Novaku što je jednom obećao da će doći, a mi smo ga držali za riječ. Sve sumnje završavaju večeras, ovo je dokaz da možemo. Banjaluka i Republika Srpska ovdje neće stati. Idemo dalje, do nekih novih turnira. Pokušaćemo od ovog napraviti tradiciju,  ali znamo da će biti teško jer tenis je sport bogatih. Žao mi je zbog karata. Bilo je 200.000 aplikacija. Na mom VIP mjestu, sjediće 16 najboljih studenata svojih generacija. Najbolji đaci osnovnih i srednjih škola, njih tridesetak, biće takođe ovdje, ja ću to obezbijediti. Neka žive Banjaluka, Srpska i Srbija", naglasio je Dodik.

Na kraju, teniski spektakl je najavljen spektakularnim vatrometom koji je trajao 15 minuta i nikoga nije ostavio ravnodušnim.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()