Korak do sna: Đoković jači od nervoze i Pola za finale AO

Posljednja prepreka u nedjelju biće mu Stefanos Cicipas protiv kojeg ima omjer 10-2 i devet vezanih slavlja

27.01.2023. 12:05
  • Podijeli:
Novak Đoković_Dita Alangkara AP Tanjug-63d3a482e6a58.webp Foto: Dita Alangkara / AP / Tanjug

Novak Đoković plasirao se u svoje deseto finale Australijan opena, sačuvavši tako maksimalan učinak u polufinalu prvog grend slema sezone.

Nole je morao da pobijedi neugodnog rivala Tomija Pola, ali i nesvakidašnju nervozu koja ga je umalo koštala prvog seta.

Pa ipak, sve se dobro završilo po devetostrukog prvaka. Trijumfom 7:5, 6:1, 6:2 lako je stigao do završnice u kojoj ima priliku da ispiše nove stranice istorije i postane teniski GOAT, najbolji ikada.

Posljednja prepreka u nedjelju biće mu Stefanos Cicipas protiv kojeg ima omjer 10-2 i devet vezanih slavlja, tako da će i u finalnom boju nositi ulogu izrazitog favorita.

Novak je sjajno ušao u meč, povreda zadnje lože nije mu pravila probleme, igrao je sa dosta samopouzdanja i rezultat takve igre bilo je rutinsko vođstvo 5:1.

Pa ipak, Đokoviću su zasmetala ponovna i konstantna provociranja navijača. Čak je i gestikulirao prema nekome na tribini. I, umalo je platio ceh. Dozvolio je protivniku da vrati dva brejka i izjednači na 5:5. Uskoro se stabilizovao, poveo, a onda na 0:30 i servis protivnika vezao četiri poena za početno vođstvo.

Osvajanje prvog seta bila je ogromna injekcija samopouzdanja čovjeku koji juri rekordnu, 22. grend slem recku. Vrlo autoritativno je otvorio drugu dionicu, ekspresno poveo 5:0, imao milosti da Polu "pokloni" jedan gem, te sa 6:1 zakorači ka finalu.

Po istom scenariju je počeo treći set. Rani brejk, potom još jedan, vođstvo 4:0 i misli usmjerene ka Cicipasu, koji mu na megdan izlazi u nedjelju, od 9.30 po srednjoevropskom vremenu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()