Ivanišević prvi put progovorio o rastanku s Đokovićem

Kraj uspješne saradnje nakon pet godina

03.04.2024. 18:10
  • Podijeli:
ivanisevic - novak  reuters-63d8d58baac5a.webp Foto: Reuters

Goran Ivanišević i Novak Đoković krajem prošlog mjeseca raskinuli su uspješnu saradnju. Najbolji na svijetu, a za mnoge i najbolji svih vremena, i legenda hrvatskog tenisa sarađivali su od ljeta 2019. godine. Đoković je nedavno rekao da je profesionalni odnos raskinut jer je došlo do zasićenja, a Ivanišević se u intervjuu za Sport Klub složio s Novakom.

"Nema ga. Zasićenje. Teških pet godina. Ljudi zaboravljaju koronavirus, to da je bio označen kao svjetski negativac broj 1 zbog necijepljenja. Stalno smo bili u međukoraku, igra, ne igra. Pa se javi neki ministar. Da ne spominjem Australiju. Došlo je do zasićenja, zamor materijala. I auto svako malo ide na tehnički pa ga popraviš. On se umorio od mene, ja od njega. Kad sve zbrojimo napravili smo veliku stvar. U Americi prošle godine sam počeo to osjećati. Teško mi je pao onaj Wimbledon, Alcaraz. Bio je bolji, ali teško mi je palo. Pa onda odlazak u Ameriku, tu sam osjetio da je kraj blizu", rekao je Ivanišević.

Na upit kako je bilo trenirati Đokovića, Ivanišević je odgovorio da je to bilo uzbudljivo i turbulentno.

"Ne turbulentno u smislu problema, već zbog svega ostaloga. On je institucija, on je najveći teniser svih vremena i jedan od najvećih sportaša svih vremena. Zahvalan sam mu do kraja života na prilici. Iskoristio sam je, rezultati su tu, crno na bijelom. Prekrasnih pet godina", kazao je.

Osvrnio se Ivanišević o Đokovićevom vikanju na njega tokom mečeva.

"Pola toga nisam čuo, stadionu su veliki. On nikad nije dolazio do nas, derao se s 20-ak metara. Primjer, izgubio je servis u meču u kojem je dobro servirao. Viče: "Što mi je sa servisom". Ne mogu ja njemu vikati: "Ništa, problem je s forhendom." I dok bih ja to trebao vikati, problem je s reternom."

"Ja imam najtanji glas, zato se mene nije čulo. Bit je bilo da dobije meč. Mora se reagirati u tri sekunde. Stres je."

"Prošle godine u Adelaideu, finale s Kordom. Sunce piči, niti mi što vidimo, ludilo na terenu, Korda igra nevjerovatno, on gubi set, Korda bolji u tom trenutku, a sve je blizu nas. I pita on nas što da radi- Ja govorim, govori Čarli (Carlos Gómez-Herrera) i u jednom trenutku bio mu je i brat Marko tamo i on pita "Mare, što da radim?" i Marko ga gleda tri sekunde i kaže "Pronađi unutarnji mir u sebi". On se okreće... Ja sam na podu, mislio sam koga će prvo ubiti, mene, Mareta ili Čarlija... Prođe pet minuta, on potpuno preokrene tijek meča i pobijedi."

"Znao je i on da mediji to prate. Mene to nije smetalo. Bilo je pitanja i zašto ne viči."

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()