Federer otkrio kako provodi vrijeme u penziji

U svom govoru Federer je govorio i kako provodi slobodno vrijeme u penziji

14.06.2024. 19:49
  • Podijeli:
Rodzer Federer_Tanjug AP-64a650ff4c52f.webp Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer, teniser koji je u septembru 2022. najavio povlačenje iz tenisa, održao je govor na američkom univerzitetu Dartmouth, koji ga je nagradilo počasnim doktoratom.

U svom govoru Federer je govorio i kako provodi slobodno vrijeme u penziji.

"Šta radim sa svojim vremenom? Prvo i najvažnije, ja sam otac, pa vozim svoju djecu u školu. Igram šah online protiv stranaca. Usisavam kuću”, rekao je Rodžer, koji je napomenuo i da mrzi riječ "penzija".

Teniser je od 2009. godine u braku sa suprugom Miroslavom. Dobili su četvoro djece.

"Mogu se smatrati srećnim što imam svoju divnu suprugu Mirku, koja svaku radost u mom životu čini još svjetlijom, i naša sjajna djeca danas su ovdje sa mnom – i što je još važnije: tu smo jedni za druge svaki dan", rekao je.

Podsjetimo, Federer je na Instagramu prije manje od dvije godine objavio da ide u penziju. Napisao je emotivno pismo u kojem se oprašta od tenisa. U tom pismu spomenuo je i suprugu Mirku Federer.

"Posebno želim zahvaliti svojoj nevjerovatnoj supruzi Mirki, koja je sa mnom proživjela svaki minut. Ona me zagrijavala prije finala, gledala mečeve, čak i kad je bila u osmom mjesecu trudnoće, i trpjela moju šašavu stranu preko 20 godina", napisao je Federer.

Još je spomenuo i svoju djecu.

"Takođe želim da se zahvalim svojoj predivnoj djeci koja su me podržavala, uvijek su bili spremni istraživati nova mjesta i stvarati divne uspomene. Vidjeti svoju porodicu kako navija za mene s tribina je osjećaj koji ću pamtiti zauvijek", dodao je bivši teniser, prenosi "CDM".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()