Ena Tabak predstavljati će BiH na prestižnom turniru “Smrikva Bowl 2024”

Turnir Smrikva Bowl najveći je svjetski festival tenisa i okuplja najtalentovanije mlade teniserke i tenisere iz cijelog svijeta u uzrastu od 10 godina

31.03.2024. 12:20
  • Podijeli:
Ena_tabak_foto_FB-6609093659c5e.webp Foto: Facebook

Jutros je na adresu devetogodišnje Ene Tabak iz Zenice stiglo pismo kojim se potvrđuje da je ova mlada Zeničanka, u ogromnoj konkurenciji od preko stotinu djece uzrasta do 10 godina, iz čak 55 zemalja svijeta, izabrana da nastupi na prestižnom turniru Smrikva Bowl 2024.

Ena Tabak je u prethodnom periodu prošla veoma zahtjevan proces kandidature, te je ispunivši sve uvjete, a na osnovu dosadašnjih ostvarenih rezultata, izabrana i predstavljati će Bosnu i Hercegovinu na 29. izdanju velikog Smrikva Bowl turnira koji će se u junu održati u Puli (Hrvatska).

Turnir Smrikva Bowl najveći je svjetski festival tenisa i okuplja najtalentovanije mlade teniserke i tenisere iz cijelog svijeta u uzrastu od 10 godina. Neka od najpoznatijih svjetskih imena koja su u ovom uzrastu učestvovala na Smrikva Bowl turniru su: Carlos Alcaraz, Dominic Thiem, Borna Ćorić, Holger Rune, Ajla Tomljanović, Belinda Benčić, Linda Fruhvirtova, Olga Danilović i mnogi drugi.

Nastup na Smrikvi bit će zasigurno jedno neprocjenjivo iskustvo za Tabak, te velika prilika za učenje i napredovanje u svijetu tenisa.

Ovo je ujedno i svojevrsna kruna Eninog dosadašnjeg kvalitetnog rada i izvrsnih rezultata koje je postigla u prethodnom periodu, te njen izbor od strane svjetskih stručnjaka samo još jednom potvrđuje činjenicu da se radi o velikoj nadi bh tenisa.

Eni želimo mnogo sportske sreće i uspjeha na ovogodišnjem izdanju Smrikva Bowl turnira i sigurni smo da će, kao i do sada, naš grad i državu predstaviti na najbolji način.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()