Elitno društvo: U Banjaluci će igrati pet grend slem šampiona

Dolaskom Mareja i Venusa u grad na Vrbasu, impresivna lista grend slem prvaka povećana je na pet

06.04.2023. 12:17
  • Podijeli:
Džejmi Marej Majkl Venus_Profimedia-642e99c05f7cb.webp Foto: Profimedia

Britanac Džejmi Marej i Novozelanđanin Majkl Venus postavljeni su za prve nosioce u dublu na Srpska openu.

Riječ je o spektakularnom turniru ATP 250 serije koji će u Banjaluci biti održan od 16. do 23. aprila.

Dolaskom Mareja i Venusa u grad na Vrbasu, impresivna lista grend slem prvaka povećana je na pet.

Jer, Džejmi se može pohvaliti sa dva GS pehara u dublu i pet u miksu, dok Majkl ima jedan najvredniji trofej u dublu.

Pored njih dvojice, vlasnik najznačajnijih titula u "bijelom sportu" je i Nenad Zimonjić, koji je dobio specijalnu pozivnicu.

A tu su naravno i grend slem rekorder Novak Đoković sa 22, te Sten Vavrinka sa tri krune u singlu.

Drugi nosioci u igri parova su Sander Žile i Joran Vligen, treći Saudio Dumbija i Fabio Rebul, a četvrti domaći adut Tomislav Brkić i Gonzalo Eskobar.

Zanimljivo, za dubl je prijavljen i Andrej Rubljov, zajedno sa Romanom Safiulinom. Nikoli Čačiću društvo na mreži praviće Miomir Kecmanović, dok će partner Talonu Griksporu biti Bart Stivens.

Aleks Molčan, učenik dugogodišnjeg Đokovićevog trenera Marjana Vajda, takođe je u konkurenciji parova, u kojoj će biti bitke sa Romanom Jebavijem.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()