Đoković u polufinalu Dubaija

Rutinski nastup najboljeg tenisera svijeta

02.03.2023. 18:11
  • Podijeli:
novak đoković dubai AP PhotoKamran Jebreili via Tanjug-63ff92f104f53.webp Foto: AP PhotoKamran Jebreili via Tanjug

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se danas u polufinale ATP turnira serije 500 u Dubaiju.

Nole je bio bolji od Huberta Hurkača u dva seta, a bilo je 6:3 i 7:5.

Đoković je protiv 11. tenisera svijeta imao dobar test, ali ne može se reći da je bilo ovo nešto više od jačeg treninga, koji je trajao 80 minuta za ono pravo, samu završnicu turnira.

Đoković je od početka kontrolisao meč, a jedini viđeni break u prvom setu se desio u četvrtom gemu. Tada je srbijanski teniser iskoristio tek treću break loptu.

Do kraja su obojica servirali sigurno, ali Poljak nije uspio da zaprijeti Đokoviću.

Drugi set je također prošao u mirnom tonu. Obojica su čuvali svoje servis gemove.

11. gem je donio prve break prilike za Đokovića. On je tada iskoristio tek petu break šansu, da bi zatim uspio odservirati bez problema i game koji mu je donio pobjedu u ovom meču.

U polufinalu Novaka očekuje okršaj protiv Borne Ćorića ili Danila Medvedeva. 
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()