Đoković svu pažnju usmjerio ka Prižmiću: Zaslužio je svaki aplauz i kompliment

Za nekog ko ima 36 godina, dobro sam servirao, rekao je Novak posle četiri sata igre

14.01.2024. 17:06
  • Podijeli:
Novak Đoković i Dino Prižmić-65a3d88d76614.webp Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/Tanjug

Koliko je veliki Novak Đoković i kao igrač i kao sportista i kao čovjek pokazao je poslije četiri i po sata provedena na terenu u 1. kolu Australijan opena, odnosno poslije prvog svog meča protiv mladog Dine Prižmića. Najbolji teniser svijeta je pažnju sa sebe usmjerio na hrvatskog tinejdžera kada je podstakao publiku da je aplauz namenjen njemu za otpor, igru i borbu koju je pružio kao debitant na grend slem turniru.

Nije Dini bilo lako poslije poraza, ali je ustao sa stolice i zahvalio se publici, a Novak ga je još jednom javno pohvalio kada je, po službenoj dužnosti, morao da da izjavu na terenu kao pobjednik meča.

"Zaslužio je svaki aplauz, svako priznanje. Ovo je njegov trenutak. Igrao je sjajno, posebno u drugom setu i početkom trećeg. Imao je neke dobre momente i u četvrtom. Pokazao je i mentalnu i fizičku snagu. Dosta toga mi je tokom meča prolazilo kroz glavu, dok je on dobro igrao. Mogu samo komplimente da mu uputim. Način na koji je koristio prilike otkako je izašao na teren je nevjerovatan, s obzirom na to da ima samo 18 godina. Velike čestitke njemu, njegovoj porodici i stručnom štabu. Mislim da će sasvim sigurno uraditi velike stvari i da ćemo čuti dosta lijepog o njemu", rekao je Đoković, koji je prije date rijeći sve vrijeme rukama pokazivao ka Prižmiću i aplaudirao mu.

"Za nekog ko ima 36 godina, dobro sam servirao. Trudio sam se da uživam u meču. Bilo je svega, zbog toga još jednom čestitam protivniku. Bio je ovo fizički veoma zahtjevan meč. Imao sam dobre momente, svjestan sam da sam mogao i bolje da odigram. Dolazim ovdje iz godinu i godinu, uvijek su kratke pripreme, ali moram da se trudim".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()