Đoković prvi nosilac na Roland Garrosu

Ne mogu ga smijeniti s prve pozicije

02.05.2024. 10:44
  • Podijeli:
novak djokovic monte carlo reuters-66155f8e96de7.webp Foto: Reuters

Odluka Jannika Sinnera da se povuče sa Madridskog opena, riješila je dvije dileme. Italijan više nikako ne može da smijeni Novaka Đokovića sa prvog mjesta ATP liste nakon mastersa u Rimu, što znači da će najbolji teniser svijeta titulu na Roland Garrosu braniti sa pozicije prvog nosioca.

Naravno, ovakav rasplet turnira u španskoj prijestolnici – uz poraz Carlosa Alcaraza – učvrstio je Đokovića na broju 1 i olakšao mu uslove da tu ostane i poslije pariskog Grand slama. Po ko zna koji put se dogodilo da iako Novak ne igra, njegovi najveći rivali ne uspijevaju da ga ugroze na svjetskom vrhu.

Sa obzirom da se očekuje da svi teniseri iz vrha igraju na Foro Italiku, od rezultata na ovom stadionu će u dobroj mjeri zavisiti i ko će biti prvi na svijetu kada se šljaka na Roland Garrosu slegne, ali za očekivati je da Đoković odoli napadima, jer je do sada mnogo bolje igrao i od Alcaraza i od Sinnera na ovim turnirima.

Kasnije se Italijanu olakšava posao jer Đoković tokom ljeta brani finale Wimbledona i titule na US Openu i Cinsinnatiju, ali o tom-potom. Đoković je odavno rekao da mu broj 1 više nije prioritet, tako da ništa ekstra neće ni preduzimati da ostane na vrhu. Alcaraz takođe brani mnogo poena u narednom periodu, pa će Sinner imati dobru šansu da se dokopa vrha teniske piramide.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()