Svega se sjeća: Predsjednik Slovačke posjetio Fica u bolnici

Pelegrini je rekao da ljekari ne planiraju da ponovo operišu Fica i da će u ponedjeljak biti donijeta odluka o prebacivanju u Bratislavu.

17.05.2024. 10:34
  • Podijeli:
robert fico, pokušaj atentata ubistva roberta fica, slovačka - 15 maj 2024 - profimedia-664702a2df7d7.webp Foto: Profimedia

Slovački premijer Robert Fico sjeća se okolnosti atentata izvršenog na njega 15. maja, izjavio je novoizabrani predsjednik Peter Pelegrini, koji je posjetio šefa Vlada u bolnici.

– On se svega seća. Iznenađen je kako se to brzo odigralo – rekao je Pelegrini za TV TAZ.

Premijer je bio svjestan kada je dopremljen u bolnicu i sjeća se, prema Pelegrinijevim riječima, kako su mu pružili prvu pomoć, kazao je Pelegrini koji je u četvrtak uspio da nekoliko minuta porazgovara sa Ficom.

Pelegrini je rekao da ljekari ne planiraju da ponovo operišu Fica i da će u ponedjeljak biti donijeta odluka o prebacivanju u Bratislavu.

Slovački premijer Robert Fico nalazi se u bolnici u Banskoj Bistrici gde je operisan poslije ranjavanja u pucnjavi nakon sjednice Vlade koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara sjeveroistočno od Bratislave. Fico je poslije višečasovne operacije na 24 sata bio uveden u stanje indukovane kome.

Na Fica je pucano kada je, poslije sastanka, izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima.

Napadač na Fica je odmah uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično djelo pokušaj ubistva iz političkih razloga.

Ministar odbrane Slovačke izjavio je u, nakon vanredne sjednice Državnog savjeta bezbjednosti i Vlade, da ljekari čine sve da stabilizuju stanje premijera, kao i da ne može da konstatuje da se situacija razvija pozitivno niti da je on van životne opasnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj-Eštok prethodno je objavio da je na Fica ispaljeno pet hitaca i potvrdio da je atentat na premijera izveden zbog političkih motiva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()