Đoković o odnosu s Ivaniševićem: Hemija na terenu je imala uspone i padove

Prekid saradnje nakon šest godina

27.03.2024. 10:52
  • Podijeli:
djokovic-ivanisevic-dubreuil-corinne-abaca-abaca-press-profimedia.jpg Foto: Profimedia

Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su saradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera:

"Sjećam se jasno dana kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to 2018. godine i Marijan i ja smo tražili neku inovaciju, da donesemo neku čaroliju servisa u naš duet. Zapravo, ne samo da smo dobili servis, već i puno smijeha, zabave i provedenih godina na broju jedan, srušenih rekorda i još 12 Grand Slam finala od tada. Jesam li spomenuo malo drame? Nolefam bi to trebali znati.

Goran i ja smo prije nekoliko dana dogovorili prekid saradnje. Hemija na terenu je imala uspone i padove, ali naše prijateljstvo je oduvijek bilo čvrsto kao stijena. Ustvari, ponosan sam na to, nisam siguran da je i on: osim što smo osvajali turnire skupa, imali smo bitke u parchisu (društvena igra) puno godina. I taj se turnir ne završava nikada."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()