Đoković o Nadalu: Jako sam ponosan na naše rivalstvo, nevjerovatno je

Kada su u pitanju mečevi Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, to je uvijek bilo pravo rivalstvo

09.04.2024. 13:44
  • Podijeli:
novak-djokovic-nadal-reuters.jpg

Srbijanac i Španac su odigrali 59 mečeva do sada, Novak za jednu pobjedu uspješniji

Kada su u pitanju mečevi Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, to je uvijek bilo pravo rivalstvo.

Ova dva tenisera u historiji međusobnih mečeva, susrela su se 59 puta. Đoković je uspješniji za jednu pobjedu.

Posljednji meč njih dvojica su odigrali prije dvije godine, kada su snage odmjerili u četvrtini finala Roland Garosa, a u tom dvoboju pobjedu je odnio Španac.

Godine čine svoje

Oba tenisera već polako ulaze u godine, a i ozljede često rade svoje, tako da je pitanje da li će se ova dva možda i najbolja tenisera u historiji susresti više.

Đoković je dao intervju za Eurosport u Monte Karlu, te se dotakao opraštanja od tenisa, ali i mečeva sa Nadalom.

"Kao ljubitelj tenisa, volio bih da odigra barem još jedan turnir prije nego što ode u penziju", rekao je Đoković.

Pariz glavni cilj Nadala

Dotakao se Novak i putovanja u Ameriku, kao i igranja u Parizu.

"Zajedno smo putovali u Ameriku, vidio sam ga poslije u Indian Velsu, pokušao je igrati sve. Šljaka mu je najdraža podloga, svi znamo što je na njoj postigao, pogotovo na Roland Garosu. Igranje u Parizu njegov je glavni cilj, uvijek to govori. Zato se zbog tenisa, pogotovo Roland Garos i nadam da će on tamo igrati. Bilo bi sjajno odigrati još jedan veliki meč", rekao je srbijanski teniser.

Meč od šest sati

"Sjećam se pobjede u finalu Australian Opena 2012. godine, koje je trajalo gotovo šest sati. Sjećam se i svoje prve pobjede na zemljanoj podlozi, u Monte Karlu 2013. godine. Prvi put sam ga pobijedio na Roland Garosu 2015., ali sam mnogo puta gubio od njega na zemlji", kazao je prvi reket svijeta.

"Jako sam ponosan na naše rivalstvo, nevjerovatno je. Vjerovatno ćemo to moći više cijeniti kad završimo s karijerama. Jer kad si aktivan, nemaš puno vremena za razmišljanje, čak ni kad osvojiš Gren Slem. To je putovanje bez zaustavljanja", zaključio je Novak Đoković.

Masters 1000 u Madridu je naredni turnir za oba tenisera, ali moguće je da zbog povreda jedan od njih dvojice i propusti taj turnir.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()