Zmajevi najavili meč sa Nizozemcima: Biti ili ne biti, idemo dalje ili odlazimo kući!

Optimizma ne manjka

12.01.2024. 21:23
  • Podijeli:
rukometna reprezentacija bih reuters-65a19ef415bf5.webp Foto: Reuters

Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine u subotu od 18 sati u Manhheimu protiv Nizozemske igraju meč drugog kola Evropskog prvenstva.

Luka Perić smatra da naše rukometaše vjerovatno čeka i teža utakmica nego što je bila ona protiv Švedske na startu turnira.

- Odigrali smo zrelu, a na trenutke i dobru utakmicu protiv Švedske. Te crne rupe pred kraj prvog i drugog poluvremena su nas koštale. Protiv Nizozemske neće biti lako, čeka nas još teža utakmica, pogotovo zbog naše prikazane igre. Sada nas svi na neki način shvataju ozbiljnije.

- Ako možemo ispraviti greške od jučer, ako zadržimo kontinuitet, možemo se nadati dobrom rezultati. Na nama je da izađemo, da se borimo, damo sve od sebe pa šta bude - smatra Perić

Adi Mehmedćehajić smatra da je Nizozemska puno napredvala, da nije možda kvalitet kao Švedska, ali da je riječ o uigranoj ekipi u kojoj sve kreće od Luce Steinsa, igrača PSG-a.

- Ako ponovimo sinoćnju partiju, damo sve od sebe, sve je moguće. Vjerujem da možemo napraviti pozitivan rezultat - rekao je Mehmedćehajić.

Protiv Nizozemske će naši rukometaši biti opterećeni i rezultatom s obzirom na to da bi eventualni poraz gotovo sigurno značio i kraj snova o narednoj rundi.

- Biti ili ne biti, idemo dalje, ili idemo kući. To čini određeni pritisak. Nemamo šta izgubiti, znamo šta nas čeka. A sigurno nas čeka težak protivnik. Igraju sličan rukomet kao Švedska, brz eksplozivan. Mi ćemo probati to usporiti što je moguće više i iskoristiti našu najveću snagu - poručio je Dino Hamidović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()