Večeras polufinalni mečevi EHF EURO-a, gdje ih gledati?

Prvi na parket od 17.45 sati će rukometaši Francuske i Švedske

26.01.2024. 12:50
  • Podijeli:
norveska svedska reuters-65b0301a91049.webp Foto: Reuters

Večerašnjim polufinalnim mečevima kreće borba za medalje na Evropskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj.

Prvi na parket od 17.45 sati će rukometaši Francuske i Švedske.

"Prilično je uzbudljivo doći do ove faze i četvrti put zaredom se takmičiti protiv Švedske. Imali smo sjajan turnir do sada. Protiv vrlo jakog protivnika morat ćemo dati sve od sebe. Bit će vrlo, vrlo tijesno, kao i obično protiv Švedske. Živimo kako bismo osjećali ovakav pritisak i igrali ovakve utakmice. Znamo da možemo ispisati historiju", rekao je francuski selektor Guillaume Gille.

"Ovo će biti četvrto međusobno polufinale. Igramo na drugačijem nivou nego prošle godine. Veoma smo jaki, vjerujemo u sebe i siguran sam da ćemo se nešto pitati u ovoj utakmici", smatra selektor Švedske Glenn Solberg.

Švedska brani naslov evropskog prvaka, a Francuzi su posljednju medalju na prvenstvima Evrope osvojili 2018. godine u Hrvatskoj kada su bili treći.

Vrijedi istaknuti da su Francuzi jedina selekcija koja je do polufinala stigla bez poraza.

U drugom polufinalu od 20.30 sati snage će odmjeriti domaćin Njemačka i svjetski prvak Danska.

Danska u meč ualzi kao favorit, ali Nijemci su domaćini, imat će ogromnu podršku s tribina i ne treba ih potcijeniti.

"Najbolja stvar na svijetu je igrati polufinale pred našim navijačima", kazao je njemački rukometaš Juri Knorr.

Obje utakmice igraju se u Lanxess-Areni u Kelnu. Direktan prijenos iz Njemačke osigurala je Arena Sport.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()