Rukometaši večeras žele častan oproštaj i pobjedu nad Gruzijom

Da li ćemo doći do prve pobjede na Evropskim prvenstvima

15.01.2024. 07:07
  • Podijeli:
rukometna reprezentacija bih reuters-65a19ef415bf5.webp Foto: Reuters

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u 18 sati protiv Gruzije igra susret trećeg kola grupe E na Evropskom prvenstvu, a s obzirom na to da smo izgubili sve šanse za prolazak u drugi krug, pokušat ćemo popraviti utisak nakon katastrofe protiv Nizozemske.

Naša reprezentacija je doživjela poraz u prvom kolu od aktuelnog evropskog prvaka Švedske rezultatom 29:20, a potom smo mimo svih očekivanja katastrofalno poraženi od Nizozemske 36:20.

Iako smo ostali bez šansi za plasman dalje, bh. rukometaši žele popraviti utisak i protiv Gruzije tražit će historijsku prvu pobjedu na smotrama najboljih evropskih selekcija.

Na prethodna dva Eura naša selekcija je upisala sve poraze, a protiv Gruzije imat će priliku konačno upisati pobjedu s obzirom na to da je protivnik "po mjeri".

Gruzijci imaju jednog elitnog igrača, 22-godišnjeg desnog beka Giorgija Tskhovrebadzea iz njemačkog Gummersbacha, te je realno da naša selekcija protiv njih ispiše historiju, ali pitanje je u kakvom smo stanju nakon debakla protiv Nizozemske.

"Sabiramo još utiske. Teško nam je pao poraz od Nizozemske, ali trebamo što prije zaboraviti taj meč i okrenuti se utakmici sa Gruzijom. Pobjeda bi bila prva za nas ikada na Evropskim prvenstvima i želimo se odužiti našim navijačima", kazao je naš reprezentativac Vladan Đurđević.

U grupi E danas u 20:30 sati igraju Švedska i Nizozemska, a pobjednik će zauzeti prvo mjesto u grupi.

Danas će biti odigrani i susreti u grupi D Poljska - Farski Otoci (18:00) i Norveška - Slovenija (20:30), te u grupi F Češka - Grčka (18:00) i Danska - Portugal (20:30).

Susret BiH i Gruzije igra se večeras u dvorani SAP Arena u Mannheimu s početkom u 18 sati 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()