Rukometaši Hrvatske izgubili od Mađarske i ostali bez šansi za polufinale Eura

Istina, u igri ih drži još teorija, ali i prije ovoga meča jasno je bilo da moraju pobijediti u sve tri utakmice do kraja, što se ipak neće desiti

20.01.2024. 19:38
  • Podijeli:
Hrvatska_mađarska_rukomet_foto_Sanjin Strukic_PIXSELL-65ac131880731.webp Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Rukometna reprezentacija Hrvatske poražena je od selekcije Mađarske rezultatom 29:26 u susretu 2. kola drugog kruga Evropskog prvenstva i jasno je da su izgubili sve realne šanse da se bore za polufinale.

Istina, u igri ih drži još teorija, ali i prije ovoga meča jasno je bilo da moraju pobijediti u sve tri utakmice do kraja, što se ipak neće desiti.

Hrvati su loše ušli u utakmicu i sredinom prvog poluvremena gubili su 9:5, ali do isteka prvog poluvremena uspjeli su da se konsoliduju i nakon 30 minuta igre Mađarska je vodila 14:13.

U drugom poluvremenu igralo se uglavnom gol za gol, a Hravtska je do prvog vodstva stigla u 41. minuti (17:16). I kada se očekivalo da će ubaciti u brzinu više, Hrvati su ponovo upali u krizu, te je Mađarska zasluženo slavila u neizvjesnoj završnici.

Najefikasniji u redovima Mađarske bili su Bence Imre sa sedam i Richard Bodo s pet golova, a sjajan je bio i golman László Bartucz sa 16 odbrana.

U redovima Hrvatske istakli su se Tin Lučin i Filip Glavaš sa po pet golova.

Hrvatska će naredni meč igrati u ponedjeljak protiv Islanda, dok će Mađarska odmjeriti snage s domaćinom Njemačkom.

Već je odigran jedan duel u ovoj istoj grupi. Francuska je ubjedljivom pobjedom nad Islandom rezultatom 39:32 zakoračila u polufinale, dok se kasnije sastaju Njemačka i Austrija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()