Poznati parovi polufinala EP-a

Borba za medalje

24.01.2024. 19:30
  • Podijeli:
francuska madjarska reuters-65b15713ccdd8.webp Foto: Reuters

Rukometna reprezentacija Francuske savladala je selekciju Mađarske rezultatom 35:32 i tako je riješila sve dileme u ovoj grupi kada je u pitanju drugi polufinalist.

U polufinale se tako plasirala Njemačka koja večeras treba odigrati susret protiv Hrvatske, ali s obzirom na trijumf Francuza, već je jasno da su prošli dalje.

Iako je Francuska još ranije osigurala plasman u polufinale i u ovome meču igrali su u najjačem sastavu, te su pokazali nevjerovatan fair-play.

Mađarska je dobro otvorila utakmicu i povela 6:3, ali su Francuzi fantastičnom serijom otišli na +6 (20:14). Ipak, do poluvremena Mađarska je smanjila na 20:18 i produžila nadu.

U nastavku je u jednom trenutku bilo i neriješeno, ali Mađari nisu mogli više od časnog poraza i moraju se zadovoljiti trećem mjestom u grupi.

Tako su poznata oba polufinalna para koja će se igrati u Lanxess-Areni u Kolnu. U petak 26. januara sastat će se Danska i Njemačka (17:45), dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti Francuska i Švedska (20:30).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()