Panceri na koljenima, Lanxess Arena utihnula: Nestvarna Austrija bez poraza i protiv Njemačke

Komšijski derbi igrali su Austrija i Njemačka, a meč je završen bez pobjednika - 22:22

20.01.2024. 22:30
  • Podijeli:
Austrija_Njemacka_rukomet_foto_reuters-65ac3b586ffab.webp Foto: Reuters

Kakva utakmica, kakva drama u Lanxess Areni u Kelnu.

Komšijski derbi igrali su Austrija i Njemačka, a meč je završen bez pobjednika - 22:22.

Penceri su bili na koljenima, bili su pred porazom, ali su spasili bod. Ipak, i pored toga dvorana u Kelnu je utihnula, jer domaćinu opasno visi polufinale, a nestvarni Austrijanci napravili su još jedan korak ka plasmanu u borbu za medalju.

Austrija je vodila većim dijelom utakmice, u prvom dijelu imala je u plus četiri (11:7), ali se na odmor otišlo sa golom prednošću za goste (12:11).

U nastavku meču prednost Austrije išla je i ne pet golova 21:16, a onda drama.

Nijemci su zaigrali angažovanije, rival je umjesto mreže pogađao okvir gola, deset minuta su Austrijanci bili bez gola, pa se prednost istopila i Panceri su imali nekoliko napada za izjednačenje.

Ipak, za 22:22 pogodili su u 60. minuti. AUstrija je imala napad za pobjedu, ali su izgubili loptu na deset sekundi do kraja. S druge strane Penceri su oklijevali, te nisu uspjeli u kratkom periodu da postignu pobjedonsoni gol.

Austrijanci još žive svoj san, jer su bez poraza na turniru u Njemčkoj. Remizirali su protiv Hrvatske, Španije i Njemačke, a savladali su Rumuniju i Mađarsku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()