Kakav debakl: BiH najgora reprezentacija na rukometnom Euru

Zmajevi su takmičenje završili s tri poraza, a takav učinak zabilježile su još dvije reprezentacije

17.01.2024. 10:00
  • Podijeli:
rukometna reprezentacija bih reuters-65a19ef415bf5.webp Foto: Reuters

Rukometna selekcija Bosne i Hercegovine bit će najslabije plasirana reprezentacija na Europskom prvenstvu u Njemačkom.

Zmajevi su takmičenje završili s tri poraza, a takav učinak zabilježile su još dvije reprezentacije.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina je doživjela poraze u grupnoj fazi takmičenja od Švedske, Nizozemske i Gruzije, uz gol razliku 59:87.

Rumunija i Grčka imaju isti omjer - sva tri poraza.

Rumunija ima bolju gol-razliku od BiH, dok istu gol-razliku od -28 ima Grčka.

Zbog manjeg broja postignutih golova Bosna i Hercegovina (59) zauzet će posljednje, dok će Grčka (72) biti pretposljednja selekcija na Europskom prvenstvu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()