Još jedna senzacija: Austrija izbacila Španiju

Veliko iznenađenje na Evropskom prvenstvu u rukometu

16.01.2024. 22:11
  • Podijeli:
spanija austrija reuters-65a6f0eabfa11.webp Foto: Reuters

Rukometaši reprezentacije Španije potpuno su neočekivano eliminisani u prvoj fazi Evropskog prvenstva pošto večeras nisu uspjeli savladati Austriju.
Rezultat ove utakmice 3. kola Eura bio je 33:33, a tako je Španija ostala iza Hrvatske i Austrije na tabeli grupe B i ispala!

Vodila je Austrija od početka ove utakmice, ali je Španija uspijevala da održi priključak pa je na poluvremenu bilo 17:15 za Austrijance.

U nastavku Španija pravi preokret, ali naravno da se Austrijanci nisu predali i vidjeli smo pravu dramu u završnici. Nakon nekoliko vezanih grešaka španskih rukometaša Austrijanci dolaze do dva gola prednosti (27:25).

Smogli su snage Španci da se vrate i tri minute prije kraja Dujshebaev je mogao donijeti vodstvo Španiji, ali je promašio prazan gol kada je šutirao sa svoje polovine. Ipak, u narednom napadu Fernandez pogađa za vodstvo Španije!

Potom je Weber iz sedmerca poravnao na 32:32. Uslijedio je sedmerac i na drugoj strani, a Gomez pogađa za 33:32. Na kraju je Božović poravnao u posljednjim sekundama za konačnih 33:33.

Eliminacija Španije definitivno je rastužila i Hrvatsku, koja će sada u drugu fazu prenijeti bod manje. Tačnije, Hrvati u drugu fazu idu s bodom, kao i Austrija, a u slučaju da je Španija prošla dalje, Hrvati bi prenijeli dva, a Španija jedan bod.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()