Hrvatska pregazila Rumuniju i otišla u drugu fazu Evropskog prvenstva

Susreti grupe I u Kölnu se igraju 18., 19., 20. i 21. januara

16.01.2024. 19:37
  • Podijeli:
hrvatska rumunija reuters-65a6c8eab7e7b.webp Foto: Reuters

Rukometna reprezentacija Hrvatske je pobijedila Rumuniju u trećem kolu Evropskog prvenstva rezultatom 31:25, te je kao prvoplasirana selekcija prošla u drugi krug iz grupe B.

Rumuni su pružali dobar otpor tokom prvog poluvremena, te se izabranici Gorana Perkovca nisu mogli odlijepiti na više od tri gola razlike, koliko je bilo u 20., 23. i 25. minuti (10:7, 11:8 i 12:9). U sami finiš prvog dijela susreta Rumuni su ušli s neriješenim rezultatom (12:12), no Hrvati su u posljednje dvije minute napravili seriju 4:0, te su na odmor otišli s prednošću 16:12.

U drugom poluvremenu Hrvati su rutinski sačuvali prednost i upisali pobjedu kojom su ovjerili prolazak dalje.

Hrvatsku je do pobjede vodio sjajni Luka Lovre Klarica koji je susret završio sa čak sedam golova.

Treba istaći i da je na visini zadatka u današnjem susretu bio sudijski dvojac iz Bosne i Hercegovine, braća Amar i Dino Konjičanin.

Hrvatska je kao prvoplasirana selekcija iz grupe B prošla u drugi krug takmičenja, no još uvijek ne zna da li će u grupu I ući sa dva ili jednim bodom.

Naime, u slučaju da Španija večeras u 20:30 sati savlada Austriju, Hrvatska će s dva boda ići u narednu fazu, a Furija bez bodova. No, ukoliko Austrija šokira i pobijedi Španiju, Hrvatska i Austrija će sa po jednim bodom otići u narednu fazu.

Susreti grupe I u Kölnu se igraju 18., 19., 20. i 21. januara, a rivali Hrvatske će biti Mađarska, Njemačka, Francuska, te Island ili Srbija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()