Užas kakav se ne pamti: Trener džudoa nasmrt pretukao dječaka na treningu

Priča koja dolazi iz Azerbejdžana jedna je od najgorih te vrste, a u centru pažnje našao se poznati sportista Mehman Khalilov i sedmogodišnji dječak

08.05.2023. 12:26
  • Podijeli:
trener_dzudo_prebijanje_foto_TW-64520987868e6.webp Foto: Twitter/@TarmNews

Neke priče su uistinu toliko šokantne i užasne da ih čak ni takvi opisi ne mogu vjerodostojno opisati.

Priča koja dolazi iz Azerbejdžana jedna je od najgorih te vrste, a u centru pažnje našao se poznati sportista Mehman Khalilov i sedmogodišnji dječak.

Khalilov je tokom treninga džuoda i samboa nanio dječaku brutalne povrede usljed kojih je ovaj preminuo.

Na društvenim mrežama objavljen je i užasan snimak koji prikazuje grubo ponašanje Khalilova prema svojim učenicima.

Na snimku se vidi kako ih Khalilov hvata za kosu i uši, baca na pod, pa čak i udara nogama, a usljed takvih vrsta udaraca sedmogodišnji dječak Farid Bakarov je izgubio život.

Bakarov je tokom trening aostao bez svijesti, nakon čega je prebačen u bolnicu gdje mu je ustanovljen prelom vrata.

Prvobitna istraga pokazala je da je trener porodici dječaka rekao da se Farid povrijedio tokom pada te da ga je odveo u bolnicu, a onda i bez upozorenja roditeljima poslao kući. Dječak je preminuo nakon što su ga roditelji vradili u bolnicu.

Protiv trenera je pokrenut kazneni postupak i  tužilaštvo je već poslalo slučaj sudu.

Khalilovu je određena kazna pritvora od četiri mjeseca, ali to je samo mali dio onoga što ga očekuje, jer je jasno da će biti osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Nažalost, život malenog dječaka ništa više neće vratiti.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()