U RSRS ogorčeni BH Fanatikosima: Dokle više?

"Uvijek su išli sa ciljem da isprovociraju Srbe, bez obzira na činjenicu što u reprezentaciji BiH igraju i igrači srpske nacionalnosti"

13.03.2023. 15:53
  • Podijeli:
FrCCjq_WwAINhCB-640e0e281f606.webp Foto: Twitter/BH Fanaticosi

Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske najoštrije je osudio posljednju provokaciju najvatrenijih navijača BiH, BH Fanatikosi.

Oni su, naime, na sinoćnjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. protiv samoproglašenog Kosova u tuzlanskom "Mejdanu" razvili transparent na kojem je pisalo "Dobro došli igrači nezavisnog Kosova".

I uistinu, s obzirom na to da BiH nije priznala Kosovo*, što nisu učinile ni zemlje poput Španije, Rusije, Kine, Grčke, Rumunije, Brazila, Slovačke, Ukrajine, Indije, Meksika... postavlja se pitanje zašto je ova provokacija bila potrebna na meču u kojem broje Zmajeva brane mnogobrojni igrači srpske nacionalnosti.

"Rukometni savez Republike Srpske najoštrije osuđuje ovaj skandalozan potez. Svima je jasno da država BiH nije priznala nezavisnost južne srpske pokrajine. Nije ovo prvi put da ti navijači prave skandale i uvijek su išli sa ciljem da isprovociraju Srbe, bez obzira na činjenicu što u reprezentaciji BiH igraju i igrači srpske nacionalnosti", navedeno je u obraćanju javnosti UO RSRS.

U istom saopštenju je navedeno i da je dobro poznato da su baš ti BH Fanatikosi nešto ranije na gnusan i izuetno ružan način prozvali i predsjednika RSRS Marinka Umičevića. Zatim je zaključeno sljedeće:

"Skandalioznom porukom u tuzlanskom "Mejdanu" samo su nastavili sa svojom praksom, odnosno da samo isprovociraju srpski narod. Sada se s pravom pitamo, dokle više?", zapitali su se u Banjaluci.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()