Spektakularni Red Bull Showrun stiže u Sarajevo, bolid Formule 1 će juriti glavnim gradom BiH

Pred hiljadama ljudi

11.03.2024. 11:20
  • Podijeli:
red bull-reuters-1666971716102.webp Foto: Reuters

Red Bull priprema veliki događaj koji će u junu biti održan u Sarajevu, a to je sjajna prilika da desetine hiljada ljudi uživo i u pokretu vidi F1 bolid šampionske ekipe Red Bull Racinga i čuje njegov brutalni zvuk.

To će se dogoditi 9. juna, kada će mnogobrojni posjetitelji doživjeti nezaboravno iskustvo. Ovaj događaj će omogućiti prisutnoj publici i fanovima Formule 1 da se još bolje upoznaju s najpopularnijim automobilističkim sportom na svijetu, posebno onima koji ranije nisu imali priliku da pristustvuju trkačkim F1 vikendima uživo.

Red Bull Showrun se ranije održao u pojedinim gradovima širom svijeta, a najbliže BiH je bio 2022. godine, kada je 17. septembra održan u Beogradu. Tada je nekadašnji vozač Red Bull Racinga i legenda Formule 1, David Coulthard, provozao šampionski bolid ove ekipe iz 2011. godine. Riječ je o bolidu u kojem je slavni Nijemac Sebastian Vettel te godine postao svjetski prvak, a ekipa Red Bull Racinga osvojila konstruktorsku titulu.

Kako saznaje Klix.ba, bolid će se kretati trasom od Marijinog Dvora do Mašinske škole i nazad pored Zemaljskog muzeja.

No, to nije sve, jer Red Bull Showrun donosi još više zabave u sklopu bogatog programa, koji uključuje brojne zanimljive sadržaje.

Više informacija o ovom spektakularnom događaju donosimo uskoro s konferencije za medije koja se održava danas u Sarajevu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()