Šok za MMA svijet: Na aerodromu u New Yorku uhapšen Israel Adesanya!

Nova neprijatnost za donedavnog prvaka srednje kategorije u UFC-u

17.11.2022. 10:16
  • Podijeli:
adesanya_reuters-1668676365571.webp Foto: Reuters

Sada već bivši prvak srednje kategorije u UFC-u Israel Adesanya osim po porazu na eventu 281, boravak u New Yorku će pamtiti i po hapšenju i to na aerodromu.

Naime, Izzyja je policija uhapsila i nakratko zadržala u pritvoru zbog kako je prvotno navedeno, posjedovanja oružja. Ali ne, nije se Israel Adesanya pokušao ukrcati u avion s pištoljem ili automatskom puškom, nego je u svom posjedu imao takozvani bokser. Radi se o metalnom predmetu, odnosno vrsti hladnog oružja koje se stavlja na šaku kako bi se pojačao učinak udarca.

Posjedovanje boksera zabranjeno je u New Yorku i moguće je izricanje zatvorske kazne do godinu dana. Srećom po Adesanyu, situacija se brzo razriješila, a njegov menadžer Tim Simpson dao je priopćenje za MMA Fighting.

"Israelu je fan uručio poklon i Izzy ga je stavio u prtljagu. Prilikom pregleda, Israel je brzo predao predmet i sarađivao je s nadležnim organima. Postupio je skladno propisima, a optužnica je odbačena i on je već na putu kući", potvrdio je Izzyjev menadžer.

Podsjećamo, Adesanya je tokom vikenda poražen tehničkim nokautom od Alexa Pereire i tako izgubio svoju titulu. Ono što se očekuje jeste revanš protiv Brazilca, što je realno i naizglednija opcija za naredni nastup borca s Novog Zelanda, porijeklom iz Nigerije.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()