Sestre Sipović dobile diplomatski pasoš BiH

Tim povodom, one su se oglasili na društvenim mrežama

19.05.2024. 17:09
  • Podijeli:
Nejra i Emina Sipović_foto_Instagram-6649fcfc65e0b.webp Foto: Instagram/neyrasipovic

Bosanskohercegovačke karatistkinje sestre Nejra i Emina Sipović, dobile su diplomatske pasoše Bosne i Hercegovine.

Tim povodom, one su se oglasili na društvenim mrežama, anjihovu objavu prenosimo u cjelosti:

"Držati u rukama diplomatski pasoš kao vrhunska sportistkinja velika je čast i ostvarenje sna, ne samo za mene, već i za moju sestru. Ovo priznanje je rezultat naših evropskih i svjetskih medalja koje smo osvojile za našu domovinu, i pokazatelj da se trud i rad zaista isplate.

Hvala ministru vanjskih poslova Elmedinu Konakoviću, njegovom savjetniku Dini Selimović i Karate savezu BiH što su prepoznali našu posvećenost i nagradili nas diplomatskim pasošem.

Obzirom da samo nekoliko sportista u BiH posjeduje diplomatski pasoš, mojoj sestri i meni je izuzetna čast što smo među njima. Ovaj pasoš će nam značajno olakšati putovanja na brojna takmičenja.

Obećavamo da ćemo i ubuduće nastaviti braniti boje svoje zemlje kao što smo to i do sada radile.
Čast i zadovoljstvo nam je predstavljati svoju zemlju širom svijeta i biti njen najbolji ambasador", poručile su sestre Sipović.

Podjsjetimo, one su tako postali dio sportista koji već imaju diplomatske pasoše BiH, a to su Ismail Zulfić, Ismail Barlov, Irfan Peljto, Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, Lana Pudar, Lejla Njemčević, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Elvedina Mutaferija, Amel Tuka...

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()