Šef Mercedesa: Max je napravio sve da sabotira Hamiltona

“Imaju vozački sastanak, sigurno će biti riječi o ovom incidentu.”, dodao je

02.07.2023. 21:45
  • Podijeli:
Max Verstappen Monaco Grand Prix foto Reuters-64736eb041d53.webp Foto: Reuters

Toto Wolff, prvi čovjek Mercedesa, istaknuo je kako je Max Verstappen namjerno zaustavio Lewisa Hamiltona u pokušaju prolaska u drugi krug kvalifikacija za sprintersku utrku Formule 1 u Austriji.

Incident se dogodio u samom finišu prve runde kvalifikacija kada je Nizozemac već prošao u drugu rundu, dok je Britanac to pokušavao, no Verstappen ga je pritom usporio i onemogućio u toj namjeri.

Prije toga, u posljednjem zavoju prije cilja, Hamilton je usporio Verstappena.

“Što se toga tiče, mi smo kao tim pogriješili što nismo rekli gdje je Max u odnosu na Lewisa. S druge strane, Verstappen je sve napravio s namjerom da sabotira Lewisov brzi krug. Tako smo imali jednu slučajnu i jednu namjernu grešku. Ali koga briga”, rekao je Wolff.

Prvi čovjek Mercedesa istaknuo je kako će Max i Lewis sigurno razgovarati o tome.

“Imaju vozački sastanak, sigurno će biti riječi o ovom incidentu.”, dodao je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()