Sanjin Pehlivanović govorio o planovima: 'Ne sumnjam da ću postati svjetski seniorski prvak'

Dvadesetdvogodišnji Sarajlija je svoj najveći uspjeh u profesionalnoj karijeri i jedan od najvećih za bh. sport uopće, zabilježio u izuzetno jakoj u konkurenciji 128 pozvanih najboljih igrača svijeta

10.11.2023. 08:30
  • Podijeli:
Sanjin_pehlivanovic_foto_azbilliards-63fc8493273fb.webp Foto: azbilliards

Najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović na Svjetskom seniorskom prvenstvu, održanom krajem oktobra u austrijskom Klagenfurtu, ostvario je historijski uspjeh osvajanjem titule svjetskog viceprvaka u disciplini "osmica".

Dvadesetdvogodišnji Sarajlija je svoj najveći uspjeh u profesionalnoj karijeri i jedan od najvećih za bh. sport uopće, zabilježio u izuzetno jakoj u konkurenciji 128 pozvanih najboljih igrača svijeta.

U finalnom meču protiv legendarnog američkog igrača Shanea Van Boeninga, jednog od najtrofejnijih igrača svih vremena, presudilo je "razbijanje", u kojem je više sreće imao protivnik, koji je na kraju slavio sa 10:6.

Inače, Pehlivanović je u polufinalu, koje je po njegovim riječima bilo finale prije finala, bio bolji od Austrijanca Maxa Lehnera sa 10:8, a u četvrtfinalu od njegovog sunarodnika Marija Hea (10:7).

Prije osvajanja srebra na SP-u, ostvario je još jedan sjajan rezultat kada je bio treći na jednom od najvećih svjetskih turnira "Hanoi openu" u Vijetnamu, na kojem je učestvovalo 256 igrača, ali, po njegovim riječima, posljednji rezultat ima veću težinu jer se radi o svjetskom prvenstvu.

"Ovaj uspjeh znači mi puno u nastavku karijere. Puno radim, treniram i ulažem u svoju karijeru. U svim nastupima uvijek očekujem prvo mjesto i ne sumnjam da doći i titula svjetskog seniorskog prvaka. Sve se nekako slaže, ovo mi daje još veći motiv, da što bolje radim u budućnosti", kazao je Pehlivanović za Fenu.

Do kraja godine će napraviti mali predah u takmičenjima, a uskoro počinje naporne pripreme za narednu godinu, u kojoj ga već krajem januara očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Las Vegasu u disciplini "desetka", u kojoj je aktuelni vlasnik titule evropskog seniorskog prvaka.

"Radi se o jednoj od mojih dražih disciplina, svakako da očekujem puno. Uvijek na turnire idem sa jednom misli i misijom u glavi da osvojim prvo mjesto za šta se naporno spremam. Za koji dan krećem s treninzima za SP. Cilj mi je osvajanje prvog mjesta na SP-u. Od kako sam počeo igrati bilijar težim ka tome da postanem svjetski seniorski prvak, kao što sam to ostvario i u juniorskoj konkurenciji. U Klagenfurtu sam bio sam blizu, ali svakako ću to postati, 'što prije, to bolje', zaključio je Pehlivanović.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()