Šampioni šampionski: Bikovi se pretvorili u zvjeri

Bikovi su se ovog popodneva pretvorili u zvijeri, projurili su kroz pustinju i rivalima poslali poruku upozorenja da im ne pada na pamet da predaju obje krune

04.03.2023. 17:22
  • Podijeli:
Maks Ferstapen_Ariel Schalit AP Tanjug-64036d6fd1439.webp Foto: Ariel Schalit / AP / Tanjug

Aktuelni šampion Formule 1 Maks Ferstapen osvojio je pol-poziciju na prvim ovosezonskim kvalifikacijama za Veliku nagradu Bahreina.

Prvak je opravdao ulogu favorita, baš kao i njegov tim Red Bul, čiji drugi vozač Serhio Perez je bio na "koti dva".

Poslije trodnevnih testiranja na istom mjestu bilo je jasno da su Bikovi ponovo skockali najbrži bolid.

Pa ipak, postojala je nada da će ih konkurencija stići, barem im zaprijetiti, unijeti neizvjesnost. Ali, nije.

Bikovi su se ovog popodneva pretvorili u zvijeri, projurili su kroz pustinju i rivalima poslali poruku upozorenja da im ne pada na pamet da predaju obje krune.

Ferstapenu je posao olakšan jer je najveći rival iz Ferarija Šarl Lekler morao odustati nakon prvog pokušaja u Q3 segmentu. I pored toga, Holanđanin je dodao gas u drugom izlasku na pistu, dodatno popravio vrijeme, baš kao i popularni Čeko, te je Red Bul okupirao prvi startni red.

Lekler se morao zadovoljiti trećom pozicijom, četvrti je bio njegov timski kolega Karlos Sajnc ispred sjajnog Fernanda Alonsa u Aston Martinu.

Prva trka nove F1 kampanje zakazana je za nedjelju, od 16 časova.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()