Olimpijske igre izgubile moćnog sponzora

U saopštenju se dodaje da će firma i nadalje podržavati sport u Japanu

30.05.2024. 13:49
  • Podijeli:
toyota olimpijske igre profimedia-665746249f70e.webp Foto: Profimedia

Japanski proizvođač automobila Tojota motor objavio je da je raskinuo ugovor sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i da od sljedeće godine više neće biti sponzor Olimpijskih igara.

Firma je potpisala ugovor o sponzorstvu 2015. koji ističe na kraju tekuće godine, a on neće biti produžen pošto Tojota smatra da se sredstva ne troše na efektivan način, prenosi agencija Kjodo.

U saopštenju se dodaje da će firma i nadalje podržavati sport u Japanu.

Japanska kompanija Tojota motor objavila je nedavno da je njen profit u fiskalnoj godini koja se završila 31. marta udvostručen na rekordnih 4,94 biliona japanskih jena, odnosno na oko 29,6 milijardi evra.

Prihod Tojote je u istom periodu takođe oborio rekord, pošto je porastao za 21,4 odsto međugodišnje na 270,4 milijarde evra.

Firma je imala koristi i od pada japanske valute u odnosu na američki dolar, prenosi b92.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()