Od Bahreina do Abu Dabija: Nova F1 sezona obara rekord

Pažnjom plijeni premijera u Las Vegasu koja će nam u pravom smislu riječi dočarati groznicu subotnje večeri

20.09.2022. 22:40
  • Podijeli:
Formula 1 Monako Monte Karlo_F1-1663706371912.webp Foto: Formula 1

Nova sezona Formule 1 oboriće rekord po broju trka, pošto će se najbrži piloti planete trkati na čak 24 piste.

Aktuelni šampionat trebalo je da broji 23 stanice, međutim, kako je Velika nagrada Rusije izbačena iz kalendara, ostali smo na "koti 22".

Očekivalo se zato da čelnici najbržeg cirkusa i za naredno prvenstvo "izbroje" 23 stanice. Međutim, otišli su korak dalje.

Kampanja će početi u Bahreinu 5. marta, završiće u Abu Dabiju 26. novembra, a između ovih datuma gledaćemo još 22 takmičenja širom planete.

Pažnjom plijeni premijera u Las Vegasu koja će nam u pravom smislu riječi dočarati groznicu subotnje večeri, s obzirom na to da će se za, razliku od ostalih nedjeljnih trka, voziti u subotu.

Vrijedi napomenuti da se u probrano društvo vraćaju Kina i Katar, da u istom više nema Francuske, ali i dugo iščekivane Južne Afrike.

Ljubitelji tradicije mogu odahnuti jer je u kalendaru, barem privremeno, ostala čuvena staza Spa-Frankoršamp, baš kao i glamurozni Monte Karlo, koji je dobio novi, trogodišnji ugovor. Tu su i Monca, Silverston, Hungaroring, Katalunja, Imola...

"Uzbuđeni smo što možemo objaviti novi kalendar sa 24 trke. Formula 1 ima jedinstvenu, neprevaziđenu potražnju i zato je bio neophodno napraviti pravi balans. Zadovoljni smo jakim momentuom u kojem se naš sport nalazi. Sjajna je vijest što našim fanovima možemo ponuditi miks uzbudljivih novih lokacija poput Las Vegasa, uz mnogo voljene staze šitom Evrope, Azije i Amerike", izjavio je izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenikali.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()