Nova zastrašujuća povreda u NFL-u: Igrač nije mogao ustati

Od udarca mu se vrat neprirodno zakrenuo prema naprijed

17.01.2023. 13:29
  • Podijeli:
NFL_povreda_foto_TW-63c654940dff7.webp Foto: Twitter

Nova zabrinjavajuća povreda u NFL-u dogodila se na utakmici Tampa Bay Buccaneersa i Dallas Cowboysa (14:31) kada je domaći wide receiver Russell Gage dobio udarac iza uha.

Od udarca mu se vrat neprirodno zakrenuo prema naprijed, a Gage nije mogao ustati uprkos pomicanju i pokušajima.

Doktorski tim je odmah došao na teren, a režiser prijenosa nije mogao izbjeći šokirana lica igrača obje ekipe.

Inače, nehotice ga je u pokušaju blokiranja dodavanja Toma Bradyja zahvatio protivnički igrač Donovan Wilson.

Gage je na kraju pretrpio potres mozga i povredu vrata te su ga prevezli u bolnicu na promatranje.

Prema prvim procjenama, ne radi se o težoj povredi i Gage može micati udovima.

Podsjetimo, prije dvije sedmice je Damar Hamlin zbog udarca u glavu završio u kritičnom stanju zbog srčanog udara nakon što su ga oživljavali na terenu.

Hamlinovo stanje se u međuvremenu popravilo, a prije nekoliko dana pustili su ga na kućno liječenje i u kontaktu je sa svojim saigračima iz Buffalo Billsa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()