Njemčević nakon SP-a u Škotskoj: Sretna sam zbog četvrtog mjesta u najtežoj utrci u karijeri

Naša takmičarka imala je loš početak utrke tako da je nakon 50 kilometara zauzimala 11. mjesto, ali je odlučnom vožnjom u drugom dijelu utrke pojačala tempo i napravila veliki napredak te kroz cilj prošla kao četvrta

09.08.2023. 15:51
  • Podijeli:
Lejla_Njemcevic_biciklo_foto_FB-1665389625466.webp Foto: Facebook

Nakon što je zauzela četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Škotskoj, najbolja bh. biciklistkinja i trenutna liderka na svjetskoj UCI maraton ranking listi, Lejla Njemčević, izjavila je da je to bila najteža utrka u njenoj karijeri.

Kao što je poznato, pobjedu na izuzetno zahtjevnoj stazi odnijela je reprezentativka Austrije Mona Mitterwallner, dok je Njemčević nakon tijesne borbe s francuskom takmičarkom Estelle Morel u šprintu zauzela četvrto mjesto poslije 5 sati i 20 minuta utrkivanja.

Naša takmičarka imala je loš početak utrke tako da je nakon 50 kilometara zauzimala 11. mjesto, ali je odlučnom vožnjom u drugom dijelu utrke pojačala tempo i napravila veliki napredak te kroz cilj prošla kao četvrta. Time je ostvarila najbolji rezultat u historiji BiH na utrkama SP-a.

"Iako je ovo bila moja najteža utrka u karijeri, izuzetno sam sretna zbog četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Škotskoj, kao i zbog novih 180 UCI bodova. Na početku se nisam osjećala dobro i na sredini utrke sam se nalazila u grupi te zauzimala poziciju oko 11. mjesta, ali 40 kilometara prije kraja sam se odvojila od grupe i vozila na apsolutnom maksimumu. Iako sam potrošila dosta energije da sustignem vodeće takmičarke, uspjela sam u šprintu na cilju zauzeti četvrto mjesto,“ rekla je Njemčević.

Najbolja bh. biciklistkinja je nakon upisa bodova sa SP-a zadržala prvu poziciju na Svjetskoj maraton ranking listi s obzirom na to da je rezultatski najkonstatnija takmičarka u ovoj sezoni. Naredna takmičenje za Njemčević je Svjetski kup u Francuskoj. na kojem naša takmičarka ima priliku da odbrani poziciju lidera Svjetske serije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()