Najatraktivnija bokserka svijeta na vaganje došla u tangama i grudnjaku, pa u ringu dobila nezapamćene batine

Australka je bila prvakinja skoro dvije godine, a pojas je izgubila od Japanke Miyo Yoshide (35 godina, skor 17-4)

11.12.2023. 11:39
  • Podijeli:
Ebanie Bridges_foto_YT-64688df0c8d3f.webp Foto: YouTube/iFL TV

Najatraktivnija bokserka svijeta Ebanie Bridges (37 godina, skor 9-2) nije uspjela odbraniti IBF titulu u bantam kategoriji.

Australka je bila prvakinja skoro dvije godine, a pojas je izgubila od Japanke Miyo Yoshide (35 godina, skor 17-4).

Bridges se trebala boriti protiv Australke Avril Mathie (35 godina, skor 8-1-1), no njena protivnica joj je otkazala meč, a u posljednji trenutak Yoshida je prihvatila izazov.

Kao što smo i navikli od atraktivne Bridges, i ovaj put se prije borbe na vaganju pojavila oskudno odjevena. Tačnije, nosila je samo tange i grudnjak i najavljivala je trijumf.

No, u ringu su se stvari loše odvile po nju. Japanska borkinja ju je pretukla, te je na kraju slavila jednoglasnom sudijskom odlukom 99-91, 99-91, 97-93.
Yoshida je pogodila duplo više udaraca od Bridges, 122 naprema 66, i tako završila vladavinu Bridges u bantam kategoriji.

Profesorica matematike je nakon borbe čestitala svojoj protivnici na zasluženoj pobjedi, te je najavila da će se vratiti još jača.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()