Mesud Pezer se nije uspio plasirati u finale bacanja kugle na Svjetskom prvenstvu

Uz Pezera našu zemlju će u Budimpešti predstavljati i trkači Amel Tuka i Abedin Mujezinović

19.08.2023. 13:25
  • Podijeli:
Mesud Pezer_foto_FB-63deb71553033.webp Foto: Facebook/Mesud Pezer

Danas je u Budimpešti počelo Svjetsko prvenstvo u atletici, a prvog dana takmičenja održane su kvalifikacije za takmičare u bacanju kugle.

Početak jutarnjeg dijela takmičenja na stadionu je trebao početi jutros u 10:30 sati, no početak je pomaknut za sat vremena zbog velike oluje kojaje zahvatila glavni grad Mađarske.

Kada su se vremenski uslovi poboljšali, takmičenje je održano, a u kvalifikacijama je nastupio Mesud Pezer koji nije uspio proći u finale gdje se plasiralo 12 najboljih.

Pezer je bacio kuglu na daljinu od 19,86 metara, što je znatno lošije od njegovog najboljeg rezultata sezone (21,15), a posebno karijere (21,48).

Pezer je tako takmičenje završio na 22. mjestu od ukupno 35 takmičara.

Uz Pezera našu zemlju će u Budimpešti predstavljati i trkači Amel Tuka i Abedin Mujezinović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()