Lana Pudar: U Dohu sam došla bez ikakvih očekivanja, ova medalja je posebna

Osvojila bronzu u Dohi

15.02.2024. 21:42
  • Podijeli:

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u katarskoj Dohi i tako ostvarila najveći uspjeh u karijeri.

Pudar je na takmičenje stigla s manjom povredom ramena zbog koje je otkazala nastup u disciplini 100 metara delfin. Ipak, nastupila je u svojoj omiljenoj na 200 metara delfin i došla do finala gdje je nastupila s još sedam rivalki.

Lana Pudar je osvojila bronzu s vremenom 2:07.92. Zlato je otišlo u ruke Laure Stephens s vremenom 2:07:35, dok je srebro osvojila Dankinja Helena Rosendah Bach s vremenom 2:07:44.

Nekoliko sati nakon što su se slegle emocije, sama Lana se obratila svima i podijelila utiske nakon osvojene bronze.

Na početku se zahvalila svima koji su bili danas na bazenu i koji su joj pružili ogromnu podršku.

"Veliko hvala svima koji su me bodrili iz svojih domova i koji su mi poslali veliki broj lijepih čestitki. Mnogo mi znači što sam imala najveću podršku do sada", kazala je Pudar.

Potom se osvrnula i na samu utrku, te otkrila da je u Dohu došla bez ikakvih očekivanja.

"Imala sam manje probleme, odnosno poteškoće na pripremama za ovo takmičenje, tako da ova medalja zaista jeste posebna i daje mi veliki motiv za daljnji rad. Glavno je tek predamnom, vidjet ćemo šta naredni period donosi, u svakom slučaju mnogo rada", zaključila je Lana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()